Moppie

MOPPIE - PEKINGEES - REU - GEBOREN 11.11.2005

Moppie is een erg leuke hond voor liefhebbers van dit ras of mensen die het willen worden. Men moet wel bereid zijn het eigenzinnige karakter van dit ras te accepteren. Het zijn VIP's en dat willen zij ook weten ;-).
U zult hier regelmatig update'jes vinden, want ons ventje verandert met de dag en laat ons zijn leuke kanten meer en meer zien. Een gezonde portie humor is van voordeel als men Mopke een nieuw thuisje wil bieden ;-0). Hij is een echte brompot en maakt verbaal zeer duidelijk wat hij wil. Daar heeft hij tot nu toe blijkbaar ook succes mee gehad. Bij ons leert hij nu dat hij met zeuren, grommen en brommen en happen zeer zeker zijn zin niet krijgt. Maar het is een superleuk hondje met heerlijke brede pootjes en zo'n slordige 25 cm hoog. Moppie loopt redelijk goed aan de riem en luistert best goed. Hij heeft zijn eigen stresskip (lees: knuffel) waar hij zich op af reageert als hij van mij zijn zin niet krijgt. En dan mag je dus niet lachen, he?
Moppie heeft een lichte hartruis waar hij geen last van heeft, wel is zijn neus zeer kort en daardoor zijn ook zijn luchtwegen erg kort . Derhalve gaat hij bij hoge temperaturen eerder hijgen, daar moet men wel rekening mee houden, want hij doet het niet. Moppie wandelt graag en heeft geen moeite met een wandeling van 45 minuten, hij is wel een beetje gevoelig voor overbelasting omdat hij geen wandelingen gewend was bij zijn vorige eigenaar.
Update 24.08.2014: Inmiddels is Moppie goed gewend bij mij en de honden en vertrouwt hij ook steeds meer. Maar ik heb wel ervaren dat er iets gebeurd moet zijn in zijn verleden waar hij een verstoorde verhouding met liefde en aandacht aan heeft overgehouden. In eerste instantie vertrouwt hij het gewoon niet en gaat grommen en de tandjes laten zien. Dan moet men hem met rust laten en negeren. Vaak komt hij daarna zelf bij mij en leunt tegen mijn been of loopt tegen mijn handen aan: Aai mij, aai mij ! En dan kan ik hem ook aaien. Hij is een hondje met een gebruiksaanwijzing maar hij is zeker niet zo geboren ??????? Hij is nog steeds ontzettend gek op water en gaat er ook steeds verder in.
Update 08.09.2014: Nieuwe update van onze Moppie, het ijs is gebroken en hij kan een knuffeltje best waarderen als je hem niet teveel drukt. Ook toont hij steeds vaker zijn buikje die je dan uitgebreid moet kroelen. Hij heeft geen problemen meer met overbelasting van zijn pootje, hij kan fijn wandelen zonder ergens last van te hebben. Zijn geheel eigen karaktertje krijg je er gratis bij ;-).
Wij gunnen hem zo graag nog een paar fijne rustige jaren bij lieve mensen die hem in de waarde laten en heel veel van hem houden
.

 
  
Heeft u interesse in Moppie neemt u dan contact op:  
  
ma t/m vrijdag 11.00 uur tot 18.00 uur.
Tel. (0031) (0) 46 850 31 44  
 

den

  H